Sākums  > Ikdienišķās rūpes  > Ķēķis Iziet Ieiet
Izsaku viedokli
 Admina ziņojumi
 Pļāpu stūris
 Atziņas
 Jūtas un prāts
 Nerātnības
 Dalos priekā
 Sūdzos

Ikdienišķās rūpes
 Ģimene
 Ķēķis
 Māja un tehnika
 Pašdarinājumi
 Augi
 Dzīvnieki
 Mīluļu fotogalerija
 Palīdzība zvēriem
 Labdarība

Pieredzes apmaiņa
 Lasīju, redzēju, dzirdēju
 Ēstuves
 Veselība un skaistums
 Mistiķiem un ticīgajiem
 Ceļotājiem
 Darbs un izglītība
 Grāmatvežiem

Sludinājumi
 Maiņas punkts
 Dažādi
 Pērk
 Pārdod
 Īrē un izīrē
 Iepazīšanās
 Testa sadaļa

Mīļie lasītāji un rakstītāji, sākot ar 29.03.2010 SAP-forumā ir ieviesta reģistrēšanās.
No šī brīža forumu lasīt var visi, bet, lai veiktu ierakstus, ir jāreģistrējas kā lietotājam, norādot e-maila adresi un paroli. Jaunā sistēma neierobežo lietotāju vēlmi par konfidenciālām tēmām rakstīt anonīmi, tas ir - nikus arī turpmāk ir iespējams norādīt pēc izvēles, ar nosacījumu, ka netiek izmantoti citu lietotāju aizņemtie niki, kas ir redzami "Foruma niku statistikā".

Foruma niku statistika

Forumiešu horoskopu statistika

Foruma lietošanas noteikumi

Ieteikumus un sūdzības administrācijai, lūdzu, sūtiet uz mail@sapforums.lv

 Ķēķis
 Nu tad trešā reize.
Autors: Piafa
Datums:   10.03.2018 18:29

Varbūt beidzot sanāks.



Grieķu salātu variācija

 Re: Nu tad trešā reize.
Autors: Piafa
Datums:   10.03.2018 18:32

Jap. Trīs lietas labas. Bērnkopība aizņem visu brīvo laiku un vairs nav, kad sēdēt, bildes bakstīt un recepšus drukāt. Tāpēc tā īsi viss...
Fokuss uz zaptēm. Ābolu ir super, bet zemeņu-rabarberu baigi iftīga. Svaigi vārīta labāka nekā iestāvējysies.

 Re: Nu tad trešā reize.
Autors: Piafa
Datums:   10.03.2018 18:35

Brokastšķīvis. Esot bērna kopšanas atvaļinājumā, brokastīm jābūt ātrām, lai īsajā brīvības starplaikā paspētu apēst silas.

 Re: Nu tad trešā reize.
Autors: Piafa
Datums:   10.03.2018 18:36

Biezpiena un melleņu pirāgs. Apēdās nakts vidū vēl silts.

 Re: Nu tad trešā reize.
Autors: Piafa
Datums:   10.03.2018 18:37

Cepts avokado ar paipalolu vidū. Internetā populārs, es vairs neatkārtošu.

 Re: Nu tad trešā reize.
Autors: Piafa
Datums:   10.03.2018 18:41

Ķīnas kāpostu tīteņi. Interesanti. Noteikti kātveida vidusdaļai cietās šķiedras jānogriež. Kopumā bija tā neko.

 Re: Nu tad trešā reize.
Autors: Piafa
Datums:   10.03.2018 18:46

O. Un redz kur biju siļķi kažokā kā torti uztaisījusi.

 Re: Nu tad trešā reize.
Autors: Piafa
Datums:   10.03.2018 18:53

Pirmo reizi mēģināju virtuļus/berlinerus taisīt. Gan jau saņemšos vēl kādreiz. Galvenais atziņas neaizmirst - mīkla ne biezāka par 0.5cm un mīksta.

 Re: Nu tad trešā reize.
Autors: marfa
Datums:   12.03.2018 11:52

Nu tad beidzot!
Kāpostu tīteņus ķīnas lapās varētu būt citādāka garša, iespējams, ka mana meita tos tad arī ēstu, citādi kāposts vulgaris viņai neiet pie dūšas.
Berlinerus pēc kādas receptes gatavoji ?

 Re: Nu tad trešā reize.
Autors: Piafa
Datums:   12.03.2018 14:34

Jā, piedod :D

Recepte no Facebook vienas grupas:
Pončiki ar ievārījumu.
150ml piens
370g milti
2 olas
50g sviests
20g raugs (dzīvais)
2 ēd. k. cukura
8g vaniļas cukurs
Šķipsniņa sāls
Pildījumam jebkurš ievārījums, galvenais biezas konsistences.
Eļļa cepšanai.
Pūdercukurs apkaisīšanai.
Raugu + 1 ēd.k cukura un ~50 ml silta piena samaisa un noliek, lai raugs atdzīvojas.
Saputo olas ar pārpalikušo cukuru, pienu, pievieno izkausētu (atdzesētu) sviestu, sāli, vaniļu un atdzīvināto raugu,samaisa. Sijā klāt miltus. Mīkla sanāk mīksta, bet nevajadzētu lipt pie rokām. Noliek uzraudzēt.
Kad mīkla uzrūgusi, galdu apkaisa ar miltiem (tā kārtīgi, lai nepielīp) un izrullē mīklu 2cm biezumā. Ar glāzi ~7cm diametrā spiež laukā aplīšus un liek raudzēties uz 30-40min. Es liku uz pannām kas izklātas ar cepampapīru.
Cep eļļā uz vidējas uguns. Nosusina uz papīra dvielīšiem, atdzesē un pilda ar ievārījumu (caur konditorejas maisiņu ar garu /asu uzgalīti), nopūdere no abām pusēm.


 Re: Nu tad trešā reize.
Autors: Piafa
Datums:   12.03.2018 14:34


Mans secinājums: 2cm biezumā rullēt ir par daudz. Man bija 1cm un cepot sacēlās gandrīz apaļi. Ļoti mazs karstums vajadzīgs eļļai, citādāk ātri sāka kļūt melni, bet vidū jēla mīkla. Bet citādāk garšīgi. Nākamreiz jau zināšu, kur jāuzmanās.
Bildē viens no gaišākajiem

 Re: Nu tad trešā reize.
Autors: marfa
Datums:   12.03.2018 14:39

Nu tad līdzīgi jātur karstums kā biezpiena pončikiem, lai nesadeg. Ok, paldies.

 Atbild?t uz ?o zi?ojumu
 Tavs v?rds:
 Tavs e-pasts:
 Temats:
 Bilde:
Inform?ciju par pievienotiem koment?riem nosut?t uz manis nor?dito e-maila adresi
  Autoriz?cija   *