Sākums  > Izsaku viedokli  > Pļāpu stūris Iziet Ieiet
Izsaku viedokli
 Admina ziņojumi
 Pļāpu stūris
 Atziņas
 Jūtas un prāts
 Nerātnības
 Dalos priekā
 Sūdzos

Ikdienišķās rūpes
 Ģimene
 Ķēķis
 Māja un tehnika
 Pašdarinājumi
 Augi
 Dzīvnieki
 Mīluļu fotogalerija
 Palīdzība zvēriem
 Labdarība

Pieredzes apmaiņa
 Lasīju, redzēju, dzirdēju
 Ēstuves
 Veselība un skaistums
 Mistiķiem un ticīgajiem
 Ceļotājiem
 Darbs un izglītība
 Grāmatvežiem

Sludinājumi
 Maiņas punkts
 Dažādi
 Pērk
 Pārdod
 Īrē un izīrē
 Iepazīšanās
 Testa sadaļa

Mīļie lasītāji un rakstītāji, sākot ar 29.03.2010 SAP-forumā ir ieviesta reģistrēšanās.
No šī brīža forumu lasīt var visi, bet, lai veiktu ierakstus, ir jāreģistrējas kā lietotājam, norādot e-maila adresi un paroli. Jaunā sistēma neierobežo lietotāju vēlmi par konfidenciālām tēmām rakstīt anonīmi, tas ir - nikus arī turpmāk ir iespējams norādīt pēc izvēles, ar nosacījumu, ka netiek izmantoti citu lietotāju aizņemtie niki, kas ir redzami "Foruma niku statistikā".

Foruma niku statistika

Forumiešu horoskopu statistika

Foruma lietošanas noteikumi

Ieteikumus un sūdzības administrācijai, lūdzu, sūtiet uz mail@sapforums.lv

 Pļāpu stūris
 par kebabiem
Autors: Nika
Datums:   18.04.2018 20:27

Kādreiz Fredis ar Ufo jokoja smieklīgās vārsmiņās, kuras senus laikus atpakaļ pirku kasetēs, un klusījos automašīnā braucot. Atceros bija tāds pantiņš (var būt, ka kādu vārdu saputroju, bet doma tāda: "kur vakar bija siera kusaks, tur tagad sēž nobarojies prusaks."
Man atkal šī vārsma radīja asociācijas ar manu primitīvo dzejojumu: Kur agrāk bija kafejnīca, tur atkal jauna kebabnīca.

Vai man tik tā liekas, ka nu jau Rīga kebabnīcām "pārbāzta". Nudien , vienu dienu, pa pilsētu ejot, secināju, ka nav vair īsti kur apēst garšīgu bulciņu ar kafiju. Vieni kebabi apkārt! Un vēl. (varbūt ir tumsonīgi to teikt), bet es ne reizi Latvijā neesmu nobaudījusi kaut vienu kebabiņu! Agrāk, Vācijā, tur laikam biju tādās iestādēs. Varbūt man jāsāk dzīvot līdzi jaunajām vēsmām, un jāsāk apmeklēt kebabnīcas? Ir garšīgi? Un, ar kuriem sākt mēģināt, lai neatsit apetīti un interesi uz citiem?

 Re: par kebabiem
Autors: Malda
Datums:   19.04.2018 13:29

Zini, man tie kebabi neko diži negaršo! Katrā ziņā, tikko sapakots maizītē, ir pavisam nelabs :) Nekad nav normāla mīksta gaļa pagadījusies, vienmēr sausi salmi. Nezinu kāpēc? varbūt vienkārši man nav paveicies ar kebabnīcas izvēli. Labāk burgeri noēdu.

 Re: par kebabiem
Autors: Nika
Datums:   19.04.2018 15:53

Burgeri man arī garšo. Dubultais čīzburgers MD ir labs. Ne katru dienu, bet brīžam pat gribas. :)

 Re: par kebabiem
Autors: marfa
Datums:   20.04.2018 11:11

Tendence vispār Rīgas centrā, ka paliek tukšāki skatlogi. Īre laikam baigi dārga.
Man garšo kebabi. Esmu gan ārpus LV, gan Kebabfix ēdusi, gan Asimix, gan picērijas vietā mums tagad ir Pakistānas kebabs- svaigs, gards.
Un liekas, ka vērtīgāk ir dārzeņi ar grilētu gaļu nekā viens trekns eklērs.
Kafija mūsu dažās kafe tā sagrauzdēta un pārdedzināta, ka negribas pat garšot, bet varbūt neesmu bijusi pareizajās kafe.

 Re: par kebabiem
Autors: Nika
Datums:   21.04.2018 14:35

Tad būs jāpagaršo Latvijā nopērkamie kebabi. Pēc sastāva, tiešām, varētu būt tīri veselīgi. Būs jāsāk eksperimentēt. :) Bet par skatlogiem..... Nē, nomas cenas ir dramatiski kritušās. Ja agrāk viena no tirdzniecībai labvēlīgākajām ielām, kur brīvas telpas pat ar uguni nevarēja atrast - Tērbatas iela - bija absolūti "pilna", tad tagad pat te var atrast telpas veikaliem, kafejnīcām. Un cenas, salīdzinot ar cenām gadus 10 atpakaļ, ir smieklīgi mazas. Nav jau laikam pircēju Latvijā. Pirktspēja minimāla. Skatos, ka, piemēram, CT, kur tirgo Ķīnas brīnumus, vienmēr cilvēki grozās. Bet ar dārgajiem veikaliem švaki. Cenas precēm neadekvāti augstas. Ja cilvēkiem ir nauda, tad viņi dodas iepirkties uz Vāciju, kuri smalkāki - uz Itāliju vai vēl kur citur. Un tā tie veikali pamazām iet uz galu. Kamēr būsim tik maz, un, kamēr algas būs tik mazas, tikmēr jau tirdzniecība turēsies tikai uz pirmās nepieciešamības precēm, bez kurām neiztikt. Pārējais jau gandrīz ekskluzīva statusā. Nu tā vismaz man izskatās.

 Re: par kebabiem
Autors: marfa
Datums:   21.04.2018 15:05

Par algām nevarētu sūdzēties, bet par preču kvalitāti pat izteikties negribu. Tad labāk es turku/poļu kreklu par 10 eiro nopirkšu tirgū (vai drīzāk internetā), bet ne kaut kādā HM..Zarā sintētisku, nekvalitatīvi šūtu lupatu. Tad labāk šuju pati.
Tamdēļ arī Latvijas pasts ar sūtījumiem no visādiem alia , e-bay utt. pārpildīts.
Pirms vairākiem gadiem, paziņa Rimi kambari 20m2 pa 500 latiem mēnesī īrēja, tad ko tur runāt par centra bodēm.

 Re: par kebabiem
Autors: marfa
Datums:   21.04.2018 15:07

C/tirgū daudz preču no poļiem, turkiem, lietuvas, pat labas kvalitātes.

 Re: par kebabiem
Autors: Nika
Datums:   21.04.2018 23:00

Piekrītu, ka tirgū var un vajag pirkt ikdienas preces - arī apģērbu, - ko, faktiski, tas pats, kas lielveikalos, tikai lētāk, jo nav tik lielas nomas maksas. Esmu slikts "humpalnieks". Nezinu ne īstos veikalus, ne īstās pārdošanas dienas, ne cenas utt. Vārdusakot, neesmu spečuks.Humpalnieku ir daudz, kas nozīmē, ka ir pieprasījums un pircēji. Es iegtiežos gan reizēm, bet man tās cenas šķiet neadekvāti augstas. Man jau liekas, ka jaunu t kreklu tai pašā tiegū var nopirkt par to pašu naudu (ja ne lētāk), kā humpalās. Laikam jābūt spečukam, lai šo lietu saprastu un "izkostu". :):):)

 Re: par kebabiem
Autors: Agnese
Datums:   04.05.2018 12:14

Humpalu un kebabu daudz saradies, acīmredzama ideoloģiskā vienadības zīme jeb preces tumsonīgajām masām...

 Re: par kebabiem
Autors: Agnese
Datums:   04.05.2018 12:15

Kaut gan jaatzīst, ka burgeri ir vēl neveselīgāki par kebabiem.

 Re: par kebabiem
Autors: muste
Datums:   11.05.2018 01:12

iepriekš kebabu biju ēdusi tikai Lielbritānijā, tur vietām viņus es pat teiktu izcilus taisa un ja vēl kebabnīcā ir tandori krāsns vai kā nu tur viņu sauc, kur maizi cep iekšā lipinot pie sieniņas, tad liek iekšā kaudzi ar svaigi nogrieztas (no cepamripuļa ) gaļas un tad pēc izvēles pa virsu tomātiņi, gurķīši sīpoli, ko nu tu sagribi, to saliek, ja negribi neko, tad neliek neko... un tad pienāca brīdis, kad kebabu gribēju nobaudīt Latvijā.. mans lielākais izbrīns bija, kad pasūtot kebabu, pitas kabatiņu bez jautāšanas līdz pusei piestuļķē ar kāpostiem.. uz maniem protestiem ka kāpostus negribu un neēdu, man pateica, ka savādāk nedrīkst... tad pa virsu kautkāda gaļiņa tiek salikta ( no uzsildīšanas trumuļa, griezta laiku atpakaļ un paspējusi jau apkalst, padzist un piesūkties ar taukiem) un tam visam pa virsu iešļākta mērce...turpat uz vietas ēdot, apēdu tos dažus gabaliņus gaļas un tā žampa ar mērcē izmirkušajiem kāpostiem un jau samirkušo pitu palika neēsta. Tā kā cūkēdiens. No tā brīža kebabu Latvijā neesmu mēģinājusi.
Var jau būt ka kaut kur pasniedz normālu, bet mana drausmīgā pieredze ar to žļurgu liek atturēties.
Ja kāds zin kur Latvijā taisa labus kebabus,(svaigus, bez obligātajiem kāpostiem) padalieties pieredzē.

 Re: par kebabiem
Autors: marfa
Datums:   13.05.2018 22:37

sestdien biju uz ātro, skrienot garām, tuk tuk express Inženieru ielā, ne man kāposti garšo, bet to pārsvaru nemanīju. Svaigs, nekas nav trekns, un tumšu ādu puisis latviski visu vaicāja (patīkami, ka cenšas).

 Atbild?t uz ?o zi?ojumu
 Tavs v?rds:
 Tavs e-pasts:
 Temats:
Inform?ciju par pievienotiem koment?riem nosut?t uz manis nor?dito e-maila adresi
  Autoriz?cija   *