Sākums  > Ikdienišķās rūpes  > Ķēķis Iziet Ieiet
Izsaku viedokli
 Admina ziņojumi
 Pļāpu stūris
 Atziņas
 Jūtas un prāts
 Nerātnības
 Dalos priekā
 Sūdzos

Ikdienišķās rūpes
 Ģimene
 Ķēķis
 Māja un tehnika
 Pašdarinājumi
 Augi
 Dzīvnieki
 Mīluļu fotogalerija
 Palīdzība zvēriem
 Labdarība

Pieredzes apmaiņa
 Lasīju, redzēju, dzirdēju
 Ēstuves
 Veselība un skaistums
 Mistiķiem un ticīgajiem
 Ceļotājiem
 Darbs un izglītība
 Grāmatvežiem

Sludinājumi
 Maiņas punkts
 Dažādi
 Pērk
 Pārdod
 Īrē un izīrē
 Iepazīšanās
 Testa sadaļa

Mīļie lasītāji un rakstītāji, sākot ar 29.03.2010 SAP-forumā ir ieviesta reģistrēšanās.
No šī brīža forumu lasīt var visi, bet, lai veiktu ierakstus, ir jāreģistrējas kā lietotājam, norādot e-maila adresi un paroli. Jaunā sistēma neierobežo lietotāju vēlmi par konfidenciālām tēmām rakstīt anonīmi, tas ir - nikus arī turpmāk ir iespējams norādīt pēc izvēles, ar nosacījumu, ka netiek izmantoti citu lietotāju aizņemtie niki, kas ir redzami "Foruma niku statistikā".

Foruma niku statistika

Forumiešu horoskopu statistika

Foruma lietošanas noteikumi

Ieteikumus un sūdzības administrācijai, lūdzu, sūtiet uz mail@sapforums.lv

 Ķēķis
 Gaļas žāvēšana
Autors: sarah
Datums:   18.03.2008 15:24

Gudrās SAPietes, varbūt kādai ir pieredze un kāda laba recepte gaļas sagatavošanā žāvēšanai mājās? Ir svaiga cūciņa, gribam nožāvēt kādu gabalu šķinķa, bet tā, lai viņš ir ar labu garšu, nav stipri sāļš...nu Jus mani sapratāt...Jau iepriekš paldies!

 Re: Gaļas žāvēšana
Autors: Ale
Datums:   18.03.2008 15:32

varu vīramātei uzjautāt - viņa vispirms to gaļu marinē iekš ķiplokmaisījuma kautkāda, sanāk dikti aromātiska un garda (ja nepārsāla... :D) bet es nezinu daudzumus šobrīd

 Re: sarah
Autors: Draiskulis
Datums:   18.03.2008 17:42

tu taisies dzīvu cūciņu kūpināt?......fui

 Re: sarah
Autors: sarah
Datums:   19.03.2008 08:29

Ale, ja nu vīramāte nav ļoti tālu, varbūt vari pajautāt, būtu ļoti jauki...Draiskuli - nu nē, cūciņa nav dzīva, bet no viņas tapusi jau svaiga gaļa dažas dienas atpakaļ...

 Re: sarah
Autors: Ale
Datums:   19.03.2008 10:31

uz 10 l ūdens:
300-400 g sāle (rupjā)
300 g cukura
baziliks - sauja
melnie pipari - paciņa
smaržīgie pipari - ja nav bazilikas
2 naža gali kanēlis
10 krustnagliņas
1/4 daļa muskatrieksts
100 g ķiploki (var vairāk)

3-40 diennaktis, vislabāk dienas 10

žāvē ar sausu alkšņa vai ķirša malku, laiks - pēc izjūtas(stundas 12). neļauj čurkstēt taukiem

 Re: sarah
Autors: Ale
Datums:   19.03.2008 10:38

labojums: sāle 1 kg UN 300-400

var likt jebkuras garšvielas kas pistāv gaļai

visu to savāra, ķiplokus ieliek pašās beigās, kad liek marinādi dzesēties

 Re: sarah
Autors: sarah
Datums:   19.03.2008 10:45

Paldies par recepti, nu mēģināsim pa brīvdienām!

 Atbildēt uz šo ziņojumu
 Tavs vārds:
 Tavs e-pasts:
 Temats:
 Bilde:
Informāciju par pievienotiem komentāriem nosutīt uz manis norādito e-maila adresi
  Autorizācija