Sākums  > Ikdienišķās rūpes  > Ķēķis Iziet Ieiet
Izsaku viedokli
 Admina ziņojumi
 Pļāpu stūris
 Atziņas
 Jūtas un prāts
 Nerātnības
 Dalos priekā
 Sūdzos

Ikdienišķās rūpes
 Ģimene
 Ķēķis
 Māja un tehnika
 Pašdarinājumi
 Augi
 Dzīvnieki
 Mīluļu fotogalerija
 Palīdzība zvēriem
 Labdarība

Pieredzes apmaiņa
 Lasīju, redzēju, dzirdēju
 Ēstuves
 Veselība un skaistums
 Mistiķiem un ticīgajiem
 Ceļotājiem
 Darbs un izglītība
 Grāmatvežiem

Sludinājumi
 Maiņas punkts
 Dažādi
 Pērk
 Pārdod
 Īrē un izīrē
 Iepazīšanās
 Testa sadaļa

Mīļie lasītāji un rakstītāji, sākot ar 29.03.2010 SAP-forumā ir ieviesta reģistrēšanās.
No šī brīža forumu lasīt var visi, bet, lai veiktu ierakstus, ir jāreģistrējas kā lietotājam, norādot e-maila adresi un paroli. Jaunā sistēma neierobežo lietotāju vēlmi par konfidenciālām tēmām rakstīt anonīmi, tas ir - nikus arī turpmāk ir iespējams norādīt pēc izvēles, ar nosacījumu, ka netiek izmantoti citu lietotāju aizņemtie niki, kas ir redzami "Foruma niku statistikā".

Foruma niku statistika

Forumiešu horoskopu statistika

Foruma lietošanas noteikumi

Ieteikumus un sūdzības administrācijai, lūdzu, sūtiet uz mail@sapforums.lv

 Ķēķis
 Banānmaize
Autors: Antuanete
Datums:   27.05.2008 11:13

Vakar cepu, tiesa, mazliet neveiksmīgi, toties varu padalīties ar lieliskās banānkūkas recepti (ņemta no kaut kāda krievu žurnāla, bet visas pazīmes liecina, ka pēc izcelsmes ir amurikāņu).

Bļodā labi sajauc
1 gl rupja maluma miltu
1 gl kliju
1 1/2 tk cepamā pulvera
1/2 tk sodas
1 tk kanēļa
1/4 tk malta muskatrieksta
1/4 tk sāls
(es lietoju rudzu bīdeļmiltus un rupjos rudzu miltus vai kas nu skapītī ir pieejams)

Padziļā traukā sablenderē trīs lielus gatavus banānus (var būt arī pārgatavojušies.
Klāt iekuļ

1 gl cukura (var arī mazāk)
2/3 gl saldā krējuma (1 paciņa)
1/3 gl augu eļļas
1 tk vaniļas cukura

Visu vienmērīgi sakuļ, pieber klāt glāzi rozīņu (vai citu žāvēto augļu pēc izvēles, piemēram, es mēdzu piemest klāt sagrieztas vīģes, var arī kādu drupinātu riekstu). Pa daļām iemaisa miltus, kamēr masa ir vienmērīgi izmaisījusies. Lej ietaukotā kēksa formā, 180 grādos cep 30 minūtes, pēc tam pārsedz ar foliju un cep vēl 30 minūtes. Kādu brītiņu ļauj pastāvēt formā, pēc tam gāž ārā un ļauj atdzist.
Vakar krāsnī par maz noturēju, bet arī pusjēla garšo labi :) Minētā iemesla dēļ bilžu nebūs, bet nav arī svarīgi - galvenais, ka vienkārši un garšīgi. 1 šķēlē esot 325 kcal, tas tievētājām.

 Re: Banānmaize
Autors: Made
Datums:   27.05.2008 11:31

Ļoti interesants un neierasts kekss!:))) Nākamreiz zināsi, ka jāpacep nedaudz ilgāk:) Vai ar iesmiņu gatavību pirms tam nepārbaudīji?

Paklau, vai kliju garšu dikti "nesit" cauri?

 Re: Banānmaize
Autors: Antuanete
Datums:   27.05.2008 11:35

Šai maizei iesmiņš nelīdz, jo viņa iekšpusē tāpat ir blīva un samērā mitra. Vienkārši bija slinkums taisīt vaļā netu un meklēt to recepti, lai noskaidrotu cepšanas laiku :)
Par kliju garšu nesūdzos - maize ir aromātiska no banāniem un kanēļa/muskatrieksta, tie visu sit pušu.

 Re: Banānmaize
Autors: Made
Datums:   27.05.2008 11:38

Skaidrs:))) Par kliju garšu interesējos tāpēc, ka tā nav mana iemīļotā garša:)

 Re: Banānmaize
Autors: rutta
Datums:   27.05.2008 13:55

Varētu būt labs kēsiņš :)

Man jau garšo, bet manējie smādē kliju piedevas :(

 Re: rutta
Autors: Antuanete
Datums:   27.05.2008 15:02

Tad pamēģini tikai ar rupja maluma miltiem - tās klijas, manuprāt, tur tikai diētiskuma efektam :)

 Atbild?t uz ?o zi?ojumu
 Tavs v?rds:
 Tavs e-pasts:
 Temats:
 Bilde:
Inform?ciju par pievienotiem koment?riem nosut?t uz manis nor?dito e-maila adresi
  Autoriz?cija   *