Sākums  > Ikdienišķās rūpes  > Ķēķis Iziet Ieiet
Izsaku viedokli
 Admina ziņojumi
 Pļāpu stūris
 Atziņas
 Jūtas un prāts
 Nerātnības
 Dalos priekā
 Sūdzos

Ikdienišķās rūpes
 Ģimene
 Ķēķis
 Māja un tehnika
 Pašdarinājumi
 Augi
 Dzīvnieki
 Mīluļu fotogalerija
 Palīdzība zvēriem
 Labdarība

Pieredzes apmaiņa
 Lasīju, redzēju, dzirdēju
 Ēstuves
 Veselība un skaistums
 Mistiķiem un ticīgajiem
 Ceļotājiem
 Darbs un izglītība
 Grāmatvežiem

Sludinājumi
 Maiņas punkts
 Dažādi
 Pērk
 Pārdod
 Īrē un izīrē
 Iepazīšanās
 Testa sadaļa

Mīļie lasītāji un rakstītāji, sākot ar 29.03.2010 SAP-forumā ir ieviesta reģistrēšanās.
No šī brīža forumu lasīt var visi, bet, lai veiktu ierakstus, ir jāreģistrējas kā lietotājam, norādot e-maila adresi un paroli. Jaunā sistēma neierobežo lietotāju vēlmi par konfidenciālām tēmām rakstīt anonīmi, tas ir - nikus arī turpmāk ir iespējams norādīt pēc izvēles, ar nosacījumu, ka netiek izmantoti citu lietotāju aizņemtie niki, kas ir redzami "Foruma niku statistikā".

Foruma niku statistika

Forumiešu horoskopu statistika

Foruma lietošanas noteikumi

Ieteikumus un sūdzības administrācijai, lūdzu, sūtiet uz mail@sapforums.lv

 Ķēķis
 saldēšana ziemai
Autors: Šerila
Datums:   10.09.2009 10:25

Padalieties pieredzē- ko un kā saldējat ziemai? Es šajā jomā esmu galīgā pirmziemniece, nupat tiku pie lielas saldētavas. :))) Gribu šamo pielikt pilnu, bet nav īsti skaidrības. Vai pākšu pupiņas ir jāblanšē pirms saldēšanas? Kā ar papriku? Kā ar maisījumiem, kur viss-kas-kopā? Es domāju, labāk likšu atsevišķi, ja nu man kādreiz nemaz negribas visas sastāvdaļas, kas tur saliksies? Kas ir neparastākais, ko var sasaldēt, gatavajos maisījumos ir manīti pat kabači un tomāti.

 Re: saldēšana ziemai
Autors: guguce
Datums:   10.09.2009 10:36

tā kā man nav atsevišķas saldētavas, tad lsk sanāk vieta tikai ogām un zaļajiem zirnīšiem, drusku vēl arī atstāju vietu gaļai. pupiņas neko neblanšēju, bet tikai sagriežu uzreiz vēlamajos izmēros. sēnes - apcepu eļļā ar sāli.

 Re: saldēšana ziemai
Autors: Antuanete
Datums:   10.09.2009 10:40

Iesaku sasaldēt ziemai garšaugus, it sevišķi dilles - sausus zaļumus sagriež, liek plastmasas kastītēs un saldētavā iekšā. Nav nekā labāka kā ziemas vidū krabju salātiņus aizdarīt ar zaļām, smaržīgām dillēm :)
Pašlaik ir vērts saldēt sēnes, kā jau guguce teica - apcep eļļā un liek kastītēs, vienīgi sēnēm labāk atsevišķu plauktiņu, jo tomēr tas aromāts ietekmē blakus esošos produktus.

 Re: saldēšana ziemai
Autors: bl
Datums:   10.09.2009 10:42

Man ir saldetas zemenes, upenes, mellenes, gailenes - saberu svaigas, nomazgatas un sausas kastites un saldetava iekshaa..
Dilles saldeju satittas pa porcijam partikas pleve..

 Re: saldēšana ziemai
Autors: Herta
Datums:   10.09.2009 10:53

Es dārzeņus blanšētu, tā iesaka, bez tam puķkāposti, piem., palika pelēki, jo ieliku svaigus.
Piparmētras aizspiežamajos maisiņos, svaiga tēja visu ziemu!

 Re: saldēšana ziemai
Autors: ringla
Datums:   10.09.2009 11:39

Maximā pašlaik ir atlaides paprikai.Nomazgāju ,nosusināju,sagriezu un kastītēs iekšā!Dilles un pētersīļus kā teica Antuanete.

 Re: saldēšana ziemai
Autors: Kika
Datums:   10.09.2009 12:51

Papriku sagriezu kubiņos, sasaldēju uz dēlīša, pēc tam sabēru plastmasas kastītēs. Plūmes sadalīju uz pusēm, izņēmu kauliņus, liku plastmasas kastītē. Pākšu pupiņas nomazgāju, sagriezu 2-3 daļās un liku plastmasas kastītēs. Ir arī saldētas ogas, sēnes, zaļumi. Saldēt var praktiski visu:) Lasīju, ka tomātus var nomizot, sagriezt gabaliņos un arī saldēt.

 Re: saldēšana ziemai
Autors: sarah
Datums:   10.09.2009 13:39

Kika, vai papriku tā saldētu pati taisi? Man interesē, kāda viņa izskatās un kāda konsistence ir kad atlaižas? Varētu pamēģināt, ja vērts.

 Re: saldēšana ziemai
Autors: karmenz
Datums:   10.09.2009 21:17

man ir saliktas dilles gan kastiitees sagriestas svaigas, gan ledus gabalinjos. veel ir zemenes sablendereetas ar cukuru un taapat avenes, baigi labi ziemaa ar vaniljas pudinjiem :)
gailenes apceptas ar siipoliem un galjinju, shitaas taisiiju pirmo reizi un nez kaa sanaacis :)

 Re: saldēšana ziemai
Autors: Kika
Datums:   11.09.2009 12:43

sarah - nu šī gada sagriezto papriku neesmu vēl lietojusi, bet pagāšgad saldēju papriku veselā veidā un tad atkūstot bija tāda pļekaina. Kubiņos, manuprāt, labāk saglabā formu un nav vairs jāķēpājas ar sēklu izņemšanu:)

 Re: saldēšana ziemai
Autors: sarah
Datums:   11.09.2009 14:51

Kika, paldies!Tā jau arī domāju apmēram!

 Atbildēt uz šo ziņojumu
 Tavs vārds:
 Tavs e-pasts:
 Temats:
 Bilde:
Informāciju par pievienotiem komentāriem nosutīt uz manis norādito e-maila adresi
  Autorizācija   *