Sākums  > Ikdienišķās rūpes  > Ķēķis Iziet Ieiet
Izsaku viedokli
 Admina ziņojumi
 Pļāpu stūris
 Atziņas
 Jūtas un prāts
 Nerātnības
 Dalos priekā
 Sūdzos

Ikdienišķās rūpes
 Ģimene
 Ķēķis
 Māja un tehnika
 Pašdarinājumi
 Augi
 Dzīvnieki
 Mīluļu fotogalerija
 Palīdzība zvēriem
 Labdarība

Pieredzes apmaiņa
 Lasīju, redzēju, dzirdēju
 Ēstuves
 Veselība un skaistums
 Mistiķiem un ticīgajiem
 Ceļotājiem
 Darbs un izglītība
 Grāmatvežiem

Sludinājumi
 Maiņas punkts
 Dažādi
 Pērk
 Pārdod
 Īrē un izīrē
 Iepazīšanās
 Testa sadaļa

Mīļie lasītāji un rakstītāji, sākot ar 29.03.2010 SAP-forumā ir ieviesta reģistrēšanās.
No šī brīža forumu lasīt var visi, bet, lai veiktu ierakstus, ir jāreģistrējas kā lietotājam, norādot e-maila adresi un paroli. Jaunā sistēma neierobežo lietotāju vēlmi par konfidenciālām tēmām rakstīt anonīmi, tas ir - nikus arī turpmāk ir iespējams norādīt pēc izvēles, ar nosacījumu, ka netiek izmantoti citu lietotāju aizņemtie niki, kas ir redzami "Foruma niku statistikā".

Foruma niku statistika

Forumiešu horoskopu statistika

Foruma lietošanas noteikumi

Ieteikumus un sūdzības administrācijai, lūdzu, sūtiet uz mail@sapforums.lv

 Ķēķis
 Garsiga abolu kuka!
Autors: lana
Datums:   29.09.2010 12:32

Paldies maniem milajiem radiem,kuri mus ridziniekus palutina ar lauku gardumiem!:)Kas var but garsigaks par vietejiem aboliem,par gardo lauku biezpienu,krejumu,sviestu un pieninu.
Tikai majas apstaklos saglabat ilgi abolus nesanak,tapec katru dienu cepu kaut ko garsigu!Ar sodienas cepto abolkuku gribu ar Jums padalities.Loti viegla recepte un loti garsigs rezultats!
Recepti nemu no:
http://forum.say7.info/topic3383.html
Recepte
Mikla:
150gr.sviests vai margarins
0,5gl.krejums
0,5t.k.cepampulveris
1.5gl.milti
Krems:
1gl.krejums
1gab.ola
1-1,5 gl.cukurs(atkarigi no abolu skabuma)
2ed.k.milti
Aboli 1kg.
Sagatavo miklu un jaieliek to leduskapi.Aboli janotira un plani jasagriez(es sariveju).Kremu- sajauc kopa.
No miklas izveido pamatni ar sieninam.Abolussakarto pa vidu un aplej ar kremu.Cep 180grados 50 minutes!
Tad labak kuku atdzisinat,griezt gabalinos un est!






 Re: Garsiga abolu kuka!
Autors: lana
Datums:   29.09.2010 12:34

Kuka gatava!

 Re: Garsiga abolu kuka!
Autors: lana
Datums:   29.09.2010 12:37

Beidzot atdzisusi-var est!

 Re: Garsiga abolu kuka!
Autors: Antuanete
Datums:   29.09.2010 12:39

Smuks ābolkūcis!
Man pašlaik uz urrā iet kaut kas līdzīgs - apaļajā formā ieklāju tešlu (slinkums taisīt citu mīklu), ābolus griežu kubiņos un sajaucu ar olas un skābā krējuma maisījumu, iekšā mīklā un pēc pusstundas gatavs. Vēl var visu mazliet palaistīt ar kļavu sīrupu.

 Re: Garsiga abolu kuka!
Autors: Zaķis25
Datums:   29.09.2010 12:46

lana, tavs kūcis daudz cmukāks par to no receptes:)) Vajadzēs izmēģināt:) Jautājums - tavam kūcim visas sastāvdaļas 1 reizi ņemtas vai dubultotas?

 Re: Garsiga abolu kuka!
Autors: lana
Datums:   29.09.2010 12:56

Zakis25,te viena sastavdala.Formas izmeri 25x25 sm.nav liela.Ja cept lielaja cepeskrasns forma tad jadubulto sastavdalas.
Tur receptes autore raksta ka kuka ir loti garsiga no ledusskapja,vajadzes gabalinu ielikt un velak nogarsot.

 Re: Garsiga abolu kuka!
Autors: M.
Datums:   29.09.2010 12:58

Forša kūka,tāda bieza.Izskatās ļoti garšīga!

 Re: Garsiga abolu kuka!
Autors: smilga
Datums:   29.09.2010 14:58

Vai nav labāk vispirms mazliet pacept to mīklu un tad liet pāri ābolus?

 Re: Garsiga abolu kuka!
Autors: sKu_ieluur
Datums:   29.09.2010 15:14

...Kuuka, noteikti, ka garshiiga, bet....Kameer tiku liidz Tavam tekstam "par gardo lauku biezpienu,krejumu,sviestu un pieninu."..... Weeeeeeeee :DD No lauku piena es tieshaam...fiksi skrienu uz WC :)
Reiz Jelgavas radi leeja pienu glaazee, es ar taadu aizdomiigu aci veel pajautaju - paku vai lauku? Man teica - proooootams, ka veikalaa pirkts bla bla bla. Ok, es padzeeru..kaadus 4 malkus :))) un aiznesos uz hauziiti ://
Peec tam vinji atzinaas, ka, jaa, tas bijis lauku..vaardsakot - gribeeja piemaaniit, a nesanaaca :)

Kuucis smuks :)

 Re: Garsiga abolu kuka!
Autors: M.
Datums:   29.09.2010 15:27

Jā,tas baisi treknais krējums manā izpratnē nav lietojams,bet pieniņu varētu varbūt liet pie kafijas.

 Re: Garsiga abolu kuka!
Autors: fjaska
Datums:   29.09.2010 15:29

šitādu varētu arī izcept :) Taisni gribas tādu ābolīgu kūku.

 Re: Garsiga abolu kuka!
Autors: lana
Datums:   29.09.2010 15:41

smilga>ta pamatne sanaca labi sacepusies.Es pat domaju ka pa 50 minutem bus parcepusies un nogriezu cepeskrasni zemaku temperaturu.
sKu_ieluur>viram ta pat ka tev paliek slikti no lauku piena,viens dels var dzert litriem,man pasai ari normali iet!
M.>krejumu loti labi izmantot mercites!Tiesi vakar bija senu merce.

 Re: Garsiga abolu kuka!
Autors: reno
Datums:   29.09.2010 16:12

Saskatījos tavu kūku un arī izcepu -vienkāršoti slinko: tešla,iekšā trebū āboli gabaliņos,sajaukti ar 2 olām ,cukuru un 1 paciņu igauņu rikottu.Kad izņēmu,karstai pārsmērēju kabaču ievārījumu.

 Re: Garsiga abolu kuka!
Autors: Kika
Datums:   29.09.2010 16:26

Ļoti garšīga izskatās ābolkūka! Man vienmēr ābolkūkas garšojušas un šo varētu arī izcept!:)
Man jautājums Tev, lana, vai Tu cepi vienā no tām Maximas pannām (kuras komplektā bija 3 gab - kantaina, apaļa un sirsniņforma)? Vai panna nekūpēja? Nezinu, kas bija pie vainas, bet man cepot ar šo formu, viss dzīvoklis bija vienos dūmos:((

 Re: Garsiga abolu kuka!
Autors: lana
Datums:   29.09.2010 16:30

reno>loti patik kombinacija aboli+biezpiens.Vakar ari cepu tadu ar mazu miltu daudzumu.
Gribu tev pateikties par garsigo kabacu ievarijuma recepti!
Tagad varu kirbju-abolu,nezin kas vel sanaks:)

 Re: Garsiga abolu kuka!
Autors: lana
Datums:   29.09.2010 16:52

kika>ja!cepu kantainaja forma.Cepas labi,dumi negaja:D bet temperatura nebija loti liela,no sakuma 175 un tad pazeminaju lidz 160 gradiem.

 Re: Garsiga abolu kuka!
Autors: Luīze
Datums:   29.09.2010 17:53

Šitas man noteikti taps jau tuvākajās brīvdienās!

Starp citu, RIMI ir nopērkams gatavais tortes biskvīts - viena pabieza ripa un ar atlaidi maksā 52 santīmi (ja pareizi atcerējos. Iedomājos, ka var šitādu izcakot ar augļiem un putukrējumu. :)

 Re: Garsiga abolu kuka!
Autors: sKu-ieluur
Datums:   29.09.2010 18:10

Luīze - es shitaa diezgan regulaari daru! Gatavai pamatnei (reizeem peerku vienu lielu, reizeem 3 plaanaakas plaaksnes) - virsuu auglji, putukreejums. Esmu taisiijusi arii ar skaabo kreejumu+cukuru un kaut kaadu sarkanu ievaarijumu (laikam tas bija upenju, neatceros :))))
Ar banaaniem, zemeneem, ananaass arii reiz tika kjidaats :))) Kivi bijis.. Apelsiini.. Forshi :) Da i putukreejuma daudzumu var sareguleet cik vien sirds veelaas :))) Mana sirds to veelas daudz :)))
Uz paaris stundaam ledskapii un - aiziet! ;)

 Re: Garsiga abolu kuka!
Autors: māsīca Pema
Datums:   29.09.2010 19:55

Nenocietos un uzcepu. Pamatnei uztaisīju rauga mķlu, virspusi pēc Lanas receptes. Tikai vēl krietni daudz kanēļa. Ļoti garšīga.

 Re: Garsiga abolu kuka!
Autors: M.
Datums:   29.09.2010 20:34

Cik forši,ka ķēķis atdzīvojies!

 Re: Garsiga abolu kuka!
Autors: lana
Datums:   29.09.2010 21:07

M.es ari priecajos!
Sodien daudzam tapa abolkukas:)

 Atbild?t uz ?o zi?ojumu
 Tavs v?rds:
 Tavs e-pasts:
 Temats:
 Bilde:
Inform?ciju par pievienotiem koment?riem nosut?t uz manis nor?dito e-maila adresi
  Autoriz?cija   *