Sākums  > Ikdienišķās rūpes  > Ķēķis Iziet Ieiet
Izsaku viedokli
 Admina ziņojumi
 Pļāpu stūris
 Atziņas
 Jūtas un prāts
 Nerātnības
 Dalos priekā
 Sūdzos

Ikdienišķās rūpes
 Ģimene
 Ķēķis
 Māja un tehnika
 Pašdarinājumi
 Augi
 Dzīvnieki
 Mīluļu fotogalerija
 Palīdzība zvēriem
 Labdarība

Pieredzes apmaiņa
 Lasīju, redzēju, dzirdēju
 Ēstuves
 Veselība un skaistums
 Mistiķiem un ticīgajiem
 Ceļotājiem
 Darbs un izglītība
 Grāmatvežiem

Sludinājumi
 Maiņas punkts
 Dažādi
 Pērk
 Pārdod
 Īrē un izīrē
 Iepazīšanās
 Testa sadaļa

Laipni lūgti atpakaļ!

Mīļie lasītāji un rakstītāji, sākot ar 29.03.2010 SAP-forumā ir ieviesta reģistrēšanās.
No šī brīža forumu lasīt var visi, bet, lai veiktu ierakstus, ir jāreģistrējas kā lietotājam, norādot e-maila adresi un paroli. Jaunā sistēma neierobežo lietotāju vēlmi par konfidenciālām tēmām rakstīt anonīmi, tas ir - nikus arī turpmāk ir iespējams norādīt pēc izvēles, ar nosacījumu, ka netiek izmantoti citu lietotāju aizņemtie niki, kas ir redzami "Foruma niku statistikā".

Foruma niku statistika

Forumiešu horoskopu statistika

Foruma lietošanas noteikumi

Ieteikumus un sūdzības administrācijai, lūdzu, sūtiet uz mail@sapforums.lv

 Ķēķis
 pavlova ĶT
Autors: reno
Datums:   17.07.2011 00:00

Pavlova ar zemenēm un 3 dažādiem krēmiem

Pamatne
6 olu baltumi
400g pūdercukurs
Šķipsniņa sāls
stingrībai -2 ēdamkarotes kukurūzas vai kartupeļu cieti.

Atdala olas baltumus,piemet sāli un tīrā,sausā bļodā ar mikseri kuļ kādas 5 minūtes,līdz putas kļūst stingras un spīdīgas. Cukuru sajauc ar cieti un pamazām pievieno masai,kulšanu nepārtraucot,līdz iegūst ļoti stingras putas.
Uz plāts liek mazliet ietaukotu cepampapīru, un ar karoti saliek masu, izveidojot baletsvārciņu krokas.

El. cepeškrāsni uzkarsē 160°C
Līdzko ieliek plāti,t°nogriež uz 110° un cep vismaz 1 st. Atdzesē.

Kamēr pavlova cepas,sagatavo krēmus
Baltais:
200 35% saldais krējums
200g svaigais siers "Kārums"
apm. 100g cukurs
Vaniļas cukurs
Sāk putot saldo krājumu ar cukuru,kad samērā stingrs,piejauc svaigo sieru,saputo.

Rozā:
Sablenderē sauju zemenes ar cukuru,piejauc baltajam krēmam

Zaļais:
Glāzi zaļā bazilika lapas sablenderē ar 2ēdk. cukura, lai veidojas tumši zaļa masa. To piemaisa baltajam krēmam.

Kad pavlova izcepta un atdzisusi,virsū liek krēmu ,rotā ar zemenēm, avenēm un mellenēm,apkaisa ar pūdercukuru.


 Re: pavlova ĶT
Autors: :)
Datums:   17.07.2011 00:10

Sis izskatas apeteligi!!

 Re: pavlova ĶT
Autors: Minka
Datums:   17.07.2011 00:39

Cik gardi,mmmm, nu ehhh, žēl, ka es netiku :)!

 Re: pavlova ĶT
Autors: rutta
Datums:   17.07.2011 08:10

Pavlova garšīga :)

 Re: pavlova ĶT
Autors: Kika
Datums:   17.07.2011 17:14

Pavlova bija vienkārši debešķīga! Pati kusa uz mēles!:)
reno, Tu mani iedrošināji, ka nav nemaz tik sarežģīti, kā sākumā izskatās, noteikti šo saldo pagatavošu.
Un vēl kas - bazilika krēms bija pārsteidzoši garšīgs, nekad nebiju domājusi, ka baziliks ar saldo tik labi ies kopā:)

 Re: pavlova ĶT
Autors: Made
Datums:   17.07.2011 18:39

:D Tik garšīgi izskatās, ka man liekas, ka bilde dikti maziņa:)!

 Re: pavlova ĶT
Autors: reno
Datums:   17.07.2011 22:20

Tā bija standarta cepamplāts,6 olbaltumi kā nekā!

 Re: pavlova ĶT
Autors: Antuanete
Datums:   18.07.2011 10:02

Pavlova bija vienkārši burvīga - gan estētiski, gan garšas ziņā! Man vislabāk patika "tīrā" Pavlova, kurai tad katrs lika klāt krēmu un ogas pēc patikas -tad var izbaudīt kraukšķīgo virsiņu un mīksto pildījumu.

 Re: pavlova ĶT
Autors: ambrozo
Datums:   18.07.2011 14:13

Par Jūsu kūku- ārkārtīgi eleganta!!!

Lūdzu padomu!
Vēlos šadu kūku izcept dāvanai, bet būs jāved kādu 1,5h...ja es to krēmu salikšu uz kūkas, vai man viņš vedot siltumā nenotecēs un pārāk nesasūksies tai pamatnē?


 Re: pavlova ĶT
Autors: hm@
Datums:   18.07.2011 16:17

es personīgi domāju, ka sasūksies un nebūs nekāda prieka. Uzcep un transportē atsevišķi - pamatu, krēmu un ogas. Un turpat ātri uzsmērē un izdekorē. Bet varbūt man nav taisnība.

 Re: pavlova ĶT
Autors: Kika
Datums:   18.07.2011 17:00

Es krēmu gatavotu galapunktā, šitādā karstumā diez kas nav:( Ja nav tādas iespējas un vedīsi gatavu, tad varbūt kādā aukstumsomā vai tml.

 Re: pavlova ĶT
Autors: mikipele
Datums:   18.07.2011 20:33

Pavlova ir mans ķēķiskais izaicinājums nr.1...
jo reizes 3 cepot, tā arī nav izdevies nonākt pie daudzmaz baudāma rezultāta.
Ļoti gribēju atrullēt un pamācīties pie profesionāļiem (bildē ir vienkārši reibinoši laba:), bet liktenis sliktenis turēja aiz stērbeles...

 Re: pavlova ĶT
Autors: reno
Datums:   19.07.2011 00:14

Krēmu noteikti neliec virsū. Vislabāk izejvielas, bļodu un mikseri (lai nekas nav namamātei jāprasa) paņem līdzi, sakul un noformē.
Vari cept arī mazas apaļas kūciņas, kā žurnālā, un pildīt ar dažādiem krēmiem

http://www.piegalda.lv/zurnala_receptes/kuka-%e2%80%9epavlova%e2%80%9d/#comment-477

 Re: pavlova ĶT
Autors: ambrozo
Datums:   19.07.2011 11:47

Paldies visiem par atbildēm!

Izskatās, ka šo tortinieku jāpietaupa kādai mājas ballītei, jo ritdienas ballītē gribējās tā "ar šiku" ierasties... uz vietas rosīšanos baidos, ka namamāte pārpratīs:)

a kas man traucē sev pašai tādu uzcept šodien?...samazināšu izmēru un pamēģināšu mazkūciņas:)

 Re: ambrozo
Autors: reno
Datums:   19.07.2011 12:58

Ja virsū liekamas krēms ir ar lielu svaigā siera daļu, tad var arī mēģināt vest gatavu. Bet virsū uzlikt gan uz vietas

 Atbildēt uz šo ziņojumu
 Tavs vārds:
 Tavs e-pasts:
 Temats:
 Bilde:
Informāciju par pievienotiem komentāriem nosutīt uz manis norādito e-maila adresi
  Autorizācija   *